Οι Θερμοπύλες σε ιδιώτες

Με Διεθνή διαγωνισμό ιδιωτικοποιούνται οι ιαματικές  πηγές των Θερμοπυλών που βρίσκονται στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών.
Το Ταμείο  αξιοποίησης ιδιωτικής  περιουσίας δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)  έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας προκειμένου να παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα, εκτάσεις και οικήματα που βρίσκονται στην  συγκεκριμένη περιοχή της Φθιώτιδας.
 Στην ανακοίνωση του ταμείου αναφέρονται τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής.

«Περιοχή με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, όπου διεξήχθη η γνωστή μάχη των Θερμοπυλών μεταξύ Ελλήνων και Περσών το 480 π.χ.»

Η έκταση γης  στην περιοχή των Θερμοπυλών που θα αποτελέσει  αντικείμενο συναλλαγής ανέρχεται σε 785.398 τ.μ. και περιλαμβάνει, το κέντρο υδροθεραπείας, κτηριακές εγκαταστάσεις καθώς και το εκκλησάκι!

Οι Θερμοπύλες έχουν πάρει το όνομα από τις πηγές θερμού νερού και από τα δύσβατα και στενά περάσματα -πύλες- τις οποίες πρέπει να διαβεί κανείς για να μπορέσει να περάσει.
από την Θεσσαλία στην Στερεά Ελλάδα.
Για τους αρχαίους Έλληνες ο χώρος αυτός ήταν ιερός.
Εκεί υπήρχε μια διπλή πηγή,  στους πρόποδες της χαράδρας δίπλα στην μεσαία πύλη. το πιο στενό μέρος των Θερμοπυλών.
Η αυτοθυσία των Ελλήνων στην περίφημη μάχη  με αντιπάλους τους πολυάριθμους Πέρσες αποτελεί σύμβολο αγωνιστικότητας και υπόδειγμα  γενναιότητας, που αναγνωρίζεται από την παγκόσμια Ιστορία

Είναι αυτονόητο ότι για λόγους ιστορικούς και συμβολικούς, το θέμα αφορά κάθε συνειδητό
πολίτη.
Η πολιτική ηγεσία της χώρας φέρει ακέραια την ευθύνη απέναντι στο Λαό και την Ιστορία.
Η Ιστορία δεν ιδιωτικοποιείται.